Kanser | Konular | Kitaplar

Akciğer kanseri tedavisinde yeni kazanımlar

Akciğer kanseri tedavisinde en son kazanımlar, Rezevi hastanesinde düzenlenen ilk kanser kongresinde sunulan makalelerle ele alındı.
Meşhet Rezevi hastanesinin düzenlediği ilk kanser kongresinden yapılan açıklamaya göre, yorgunluk hissetme, kilo kaybı, iştah kaybı, kemik ve baş ağrısı, akciğer kanserinin başlıca belirtileridir. Akciğer hastalığı konusunda erken teşhis ve tedavi, hastanın hayatta kalması ve kaliteli yaşam sürdürmesi konusunda hayati öneme haizdir.
Bu bağlamda Meşhet Rezevi hastanesinde düzenlenen ilk kanser kongresinde akciğer kanseri hakkında yapılan en son araştırmalar ele alındı.Söz konusu kongrede Kemoterapi, Maintenance Terapy ve Targeted Therapy gibi konular Meşhet tıp üniversitesi öğretim üyeleri ve ayrıca kongreye katılan kanserologlar tarafından ayrıntılı olarak ele alındı.
Söz konusu kongre kapsamında ayrıca İran Onkoloji derneği başkanı Dr. Muhammed Rıza Kavam Nesiri, Meşhet Tıp üniversitesi öğretim üyesi Dr. Hasan Rahimi, Radyoterapi uzmanı Dr. Gulamhüseyin Noferseti ve ayrıca Toraks cerrahisi bölümü öğretim üyesi Dr. Ali Sadrizade'nin katılımıyla kolorektal kanser alanında bir uzmanlık oturumu düzenlendi.
Rezevi hastanesi ilk milli kanser kongresi, söz konusu hastanenin yakında uluslararası düzeyde aynı konuda bir kongere daha düzenleyeceğini duyurduğu bir dönemde düzenlendi.