Kanser | Konular | Kitaplar

Cilt kanseri için bitkisel tedaviler

Cilt kanseri en yaygın kanser türlerinden birisi. Fakat aynı zamanda eğer erken teşhis edilirse tedavisi en kolay kanser türlerinden biridir. Cilt kanserinin oluşumun güneşin zararlı etkileri, sigara, stres gibi faktörlerin etkisi bulunmaktadır. Cilt kanseri tedavisinde bitkisel tedavi seçenekleri normal tıbbi tedavinin yanında uygulanabilir. Bitkisel çözümler ayrıca cilt kanserini önlemede de kullanılmaktadır.

Cilt kanserini önleme ve tedavi etmede aşağıdaki bitkisel çözümleri uygulayabilirsiniz.

1. Cildinizde kanserli hücrelerin gelişmesini önlemek için güneşli havalarda cildinize düzenli olarak aloe uygulayabilirsiniz. Aloe aslında uzun zamandır güneş yanıklarını önlemede, hafifletmede ve rahatlama sağlamada kullanılmaktadır. Bununla birlikte bu bitkisel ürün antihistamin içerir. Antihistaminler kanseri besleyen birkaç kimyasalın üretimini engeller. Güneşe maruz kalmadan önce veya güneşe maruz kaldığınızda mutlaka aloe uygulayın. Aloe önemli bir E vitamini kaynağıdır ve cildi kanserli oluşumlara karşı korur.

2. Sağlıklı bir diyet uygulayın ve bu diyette keten tohumuna mutlaka yer verin. Keten tohumu cildi kansere karşı koruyan ve hatta kanserli cilt hücrelerinin akciğerlere sıçramasına engel olan lignan denen maddeler içerir.

3. Cildinizdeki kanserli bölgelere günde 2 defa lapa haline getirilmiş zerdeçal uygulayın. Zerdeçal aslında yüzyıllardır tıbbi amaçlı olarak kullanılmaktadır. Zerdeçal kurkumin olarak adlandırılan bir madde içermektedir. Kurkumin maddesi güçlü bir antioksidandır ve ciltteki kanserli hücreleri minimize etmede rol oynar. Ayrıca vücuttaki toksinleri dışarı atarak gelecekteki olası bir kanser oluşumunu da engellemeye çalışır. Zerdeçal lapasını yapmak içn zerdeçalı suyla birlikte iyice ezin ve lapa haline getirin. Sora hazırladığınız bu karışımı cildinizdeki kanserli bölgeye sürün ve bu şekilde 10 – 15 dk kadar bekleyin. Süre bitiminde ılık suyla iyice yıkayarak durulayın.