Kanser | Konular | Kitaplar

Cilt kanseri için mucize buluş!

Dünya çapında her yıl 100 bin kişiyi etkileyen cilt kanserine çözüm geliştirildi. İtalya’da geliştirilen kremle, 3 seansta kanser yüzde 95 oranında iyileştirildi.

İTALYAN bilim adamları cilt kanserine karşı kemoterapi ve radyoterapiden çok da az yan etkisi olan yeni bir yöntem geliştirdi. Bu tedavi yönteminde içeriğinde radyoaktif madde olan bir krem kullanıyor. Özellikle göz, yanak ve burun kenarı gibi hassas bölgelerde gelişen tümörler için geliştirilen yeni tedavi yönteminde kanserli bölgenin yüzeyi tıbbi bir folyo yardımıyla örtülüyor.

Deriye enjekte ediliyor

Deri ile folyonun arasına bir aplikatör vasıtasıyla radyasyonlu krem enjekte ediliyor. Rhenium-188 atomundan elde edilen bu krem iki saat içinde kanserli bölgeye etki ederek hiçbir tıbbi müdahale gerektirmeden tümörü yok ediyor. Tedavi sonrasında radyasyonlu krem uygulanan bölgede yeni hücre oluşmaya başlıyor. Birkaç hafta içinde ise tümör tamamen yok oluyor. İtalya’da 700 hasta üzerinde yapılan araştırmada, ilk seansta yüzde 85, üç seansta ise yüzde 95 oranında başarı sağlandığı açıklandı. Şimdi benzer klinik deneyler Almanya ve Avusturya’da da yapılmaya başlanacak.

Yan etkisi yok

Her yıl cilt kanserine yakalanan 100 bin kişiye umut ışığı olan radyasyonlu kremin iki yıl içinde piyasaya çıkacağı açıklandı. Yeni tedavi yönetmini geliştiren teknoloji şirketi ITM’in CEO’su Oliver Buck, “Bulduğumuz yöntem hem kemoterapi ve radyoterapinin yan etkilerini ortadan kaldırıyor, hem de çok daha ucuz açıklamasında bulundu.

KREM TEDAVİSİ NASIL UYGULANIYOR

1 - Kanserli bölge ilk olarak tıbbi bir folyo ile kaplanıyor.

2 - Radyoaktif Rhenium-188 kremi folyo ile deri arasına enjekte ediliyor. Katılaşan krem radyoaktif ışınlar saçarak kanserli hücreleri öldürüyor.

3 - Bir iki saat sonra folyo ve krem çıkartılıyor. Küçülen tümör bir kaç hafta içinde yok oluyor. Birkaç hafta içinde kanserli bölge kendini yeniliyor.