Mide Kanserine Yakalanan Hastalar Nasıl Beslenmeli?

Az ve sık aralıklarla beslenin. Yiyeceklerinizi 5-7 öğünde alın. Gıdaları birden tüketmek baş dönmesi, çarpıntı, terleme, fenalık hissine neden olur. Şekerli gıdalar şikayetleri daha da artırır. Bu sebeple havuç suyunu dahi gün içinde az için
Kemoterapi ve radyoterapi esnasında acı, ekşi ve baharatlı gıdaları mümkün olduğunca tüketmeyin. Ağız temizliğine çok dikkat edin. Yumuşak bir diş fırçası ve karbonatla dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın, karadut şurubu ve papatya çayı için. Beyaz un ve şekerli gıdalardan uzak durun.
Mutlaka içine bank, yumurta kıyma gibi proteinden zengin gıdalar ilave edilmiş sebze veya tarhana çorbası için. Özellikle havuç, domates, ananas, kara üzüm, karadut, elma suyu ve bol miktarda ayran için. Her gün bir iki tane bıldırcın yumurtası tüketin. Mide kanserinde sarımsak çok faydalıdır, yemeklerin içinde mutlaka ekleyin.

Kilo kaybına engel olmak için omega 3 tüketin. Dönüşümlü olarak her gün birer çorba kaşığı çörekotu, keten tohumu, dereotu tohumu alın. Yemeklerine 1-2 çorba kaşığı zerdeçal ekleyin, tadını sevmiyorsanız hapını alın. Kilo kaybı meydana gelirse günde bir iki kutu hazır mama yiyebilirsiniz. Meyan kökü de mide kanserine çok şifalıdır, kalp ve şeker sorununuz bulunmuyorsa bir çorba kaşığı alın. Hekiminize danışarak dönüşümlü ananas hapı, karahindiba hapı, maitake mantarı hapı alın.
Kemoterapi ve radyoterapi bittikten sonra yoğun bakım altında destek tedavisini sürdürün
Üç ayda bir klinik ve uzak metastaz kontrollerinizi yaptırın. Bilgisayarlı tomografi, akciğer grafîsi, üç ayda bir tümör markerlarından ca 72 4, cea 19 9, cea kontrolleri yapılmalı. İcap ederse PET de istenebilir. Üç yıl sonra kontrol aralığı altı aya çıkarılır.